Showlajin säännöt 2019

Nopeus, persoonallisuus, luovuus ja esiintyminen

Nopeus ei ole tässä lajissa merkittävin ominaisuus vaan persoonallisuus. Luovat ratkaisut mäkiautossa ja tiimin esiintyminen on osa viihdyttävää kokonaisuutta.

Show lajin voittaja löytyy tiimistä jossa kaikki nämä ominaisuudet ovat täydellisesti hallinnassa ja saa tuomariston vakuuttumaan. Yleisön reaktiot otetaan myös huomioon valittaessa voittajaa.

1.

Mäkiauto ei saa olla leveämpi kuin 2 metriä, pidempi kuin 6 metriä, eikä korkeampi kuin 2,4 metriä. Lisäksi huomioitavaa, että radalla on paljon esteitä, jotka vaativat autolle riittävän maavaran.

2.

Mäkiauto ei saa ylittää 80 kilon painorajoitusta (kuljettaja pois lukien).

3.

Mäkiauton voimanlähteenä saa toimia ainoastaan painovoima.

Minkäänlaisen varastoidun tehon tai ulkoisen voimanlähteen käyttö ei ole sallittu.

4.

Mäkiautossa tulle olla täysin toimivat jarrut sekä ohjausjärjestelmä.

5.

Mäkiautossa pitää olla paikka kisanumerolle keulassa tai auton kyljessä. Kisanumeron koko on halkaisijaltaan 40 cm.

6.

Mäkiautokuskin on oltava vähintään 16 vuotta vanha. Kuskin lisäksi autossa voi olla yksi apukuski. Apukuski ei kuitenkaan ole pakollinen. Tämän lisäksi, mäkiautotiimissä tulee olla yksi 18 vuotta täyttänyt henkilö.

7.

Kuljettajat eivät saa olla fyysisesti kiinnittyneitä ajoneuvoonsa tai suljettuna minkäänlaiseen kapseliin tai ohjaamoon, josta he eivät voi paeta.

8.

Mikään esiintymisasu ei saa sisältää autoon juuttumisen riskiä tai estää kuljettajan näkökykyä.

9.

Varikkotiimi saa työntää mäkiautoa, mutta vain lähtöviivalle asti. Ajokin ylitettyä lähtöviivan, kenenkään ei ole sallittua työntää sitä.

10. Muut säännöt

10.1. Kaikkien osallistuvien autojen tulee täyttää edellä mainitut säännöt, kilpailujen tuomaristo voi kuitenkin evätä kilpailemisen, mikäli se katsoo mäkiauton olevan vaarallinen kuljettajalle tai yleisölle.

10.2. Piittaamattomuus kanssakilpailijoista ja katsojista, sekä epäurheilijamainen käytös ovat myös syy hylätyksi tulemiselle.

10.3. Kilpailuun osallistuvien tiimien ja kaikissa Suomen mäkiautoilijat ry:n järjestämissä tai hyväksymissä virallisissa lähdöissä on täydellinen nollatoleranssi koskien alkoholia ja / tai muita päihdyttäviä aineita.